Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Publicație americană: SUA ar trebui să impună sancțiuni politicienilor corupți din România


Robert Manea
Publicație americană: SUA ar trebui să...

„Admițând criza crescândă a statului de drept în România, Statele Unite ar trebui să-i sacționeze pe acei politicieni corupți din România. Această acțiune ar reprezenta pasul potrivit în acord cu așteptările românilor în timp ce aceștia solicită o democrație mai onestă”, scrie The Washington Examiner.

Autorul editorialului, Tom Rogan, amintește că, după revocarea Laurei Codruța Kovesi, oamenii au ieșit pe străzi, iar după plecarea ei de la șefia DNA „cleptocrații se simt mai în siguranță”.

The Washington Examiner

„Statele Unite ar trebui să susțină presiunile UE și să fie alături de români. Aici nu este doar despre moralitate. Având ca granițe Marea Neagră, Ucraina și Moldova, poziția geostrategică a României o face un important aliat NATO. Da prin poziția ei, România este vulnerabilă în fața rețelelor cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a-și spori influența”, se mai arată în articol.

„Un aliat democratic al Americii se luptă pentru viitorul său, iar cetățenii acestei țări au nevoie de sprijinul Statelor Unite”, își încheie comentariul ziaristul Tom Rogan.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Platforma Google News ar putea fi retrasă din Europa

Google ia în considerare retragerea serviciului său de știri de pe teritoriul european, în contextul în care UE pregătește o lege controversată a copyright-ului. Proiectul de...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Un specialist român a dezvoltat un sistem pentru depistarea ştirilor false

Rada Mihalcea, specialist al Universităţii din Michigan, a dezvoltat un sistem digital care poate deosebi ştirile reale de cele false, de multe ori având o rată de succes mai mare...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu