Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Publicație online din Râmnicu Vâlcea, controlată de un membru al Partidului România Unită


MediaStandard
Publicație online din Râmnicu Vâlcea,...

Harta publicațiilor marcate pentru răspândire de știri false acoperă toate zonele României. Iar dacă în urmă cu puțin timp analizam un caz din județul Sibiu, în atenția noastră intră acum un altul din Râmnicu Vâlcea.

Este vorba despre publicația infopuls.ro, purtătoarea unuia și aceluiași nume cu al firmei INFO PULS S.R.L. din Râmnicu Vâlcea, controlată de Florin Bragău, un personaj controversat care a fost, printre altele, candidat al Partidului România Unită la Primăria Râmnicu Vâlcea. Dar nu cu o priză foarte mare public, din câte se pare, din moment ce acesta a obținut un număr de numai 520 de voturi.

Dar dacă, la o primă vedere, știrile publicate pe această platformă nu sunt la fel de lipsite de credibilitate precum cele de pe alte site-uri, fiind, în principal, anunțuri despre evenimente locale, altul este motivul pentru care o publicație ca infopuls intră la categoria „Verifică informația și din alte surse”.

Mai precis, disputele politice pe care Florin Bragău le-a purtat prin intermediul publicației pe care o controlează, un exemplu în acest sens fiind acuzațiile făcute la adresa lui Mircia Gutău (PER), actualul primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea. Dar dacă trecutul acestuia, condamnat definitiv în anul 2010 la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru luare de mită, se pretează la anchete de presă, tonul și modalitatea în care a fost abordat acest subiect pe infopuls.ro, sunt, evident, departe de standardele în domeniu, ridicând în acest fel suspiciunea că domnul Bragău ar putea folosi această publicație pentru vendetele personale.

Nici alte materiale nu sunt însă mult mai strălucite, un alt exemplu de content cel puțin ciudat pe care îl găsim pe acest site este o știre conform căreia reprezentanții ALDE au făcut cadou o mașină de cusut profesională Centrului medico-social de la Lădești. Asta, desigur, în condițiile în care majoritatea publicațiilor care abordează subiecte legate de ALDE, oricât de nobil ar fi gestul de a dona o mașină de cusut, au cu totul și cu totul alt tip de subiecte în vizor, de la incompetența ministrului Meleșcanu în probleme ce țin de mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și până la discursul anti-justiție al președintelui acestui partid.

Nu în ultimul rând, Florin Bragău este de asemenea puternic implicat și în proiectul Etalon TV, fiind acuzat în trecut de campanie electorală în afara spațiilor special prevăzute pentru acest lucru. infopuls.ro nu este însă singura publicație online aflată sub influența lui Florin Bargău, un anumit material publicat pe platforma online criterii.ro demonstrând legătura care există între aceasta și Florin Bragău. Astfel, portofoliul acestuia cuprinde un triunghi mediatic format din infopuls.ro – criterii.ro – TV Etalon.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Fake news-ul, mai credibil pentru fundamentaliștii religioși și dogmaticii

Fenomenul de fake news și amploarea pe care acesta a luat-o odată cu EuroMaidan și apoi intrarea lui Donald Trump pe scena politică au generat fondul necesar pentru o noi studii...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Biografii

Muncitorul în construcții ajuns „nașul” știrilor false. Uimitoarea poveste a lui Christopher Blair

Deși nu este nou, fenomenul fake news a luat amploare odată cu alegerile prezidenţiale americane din 2016. Cu toate că la început diseminarea de informaţii false părea minoră şi...

Adăugat pe de Robert Manea