Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

România, repetentă la promovare. Presa internațională, critică la adresa oficialilor


Alexandra Minea
România, repetentă la promovare. Presa...

România a ajuns acum, mai mult decât oricând, să aibă un loc special pe paginile marilor publicații internaționale.

Jurnaliștii din Europa și de peste ocean au caracterizat Reuniunea drept ”un dezastru”. De exemplu, Handelsblatt spune că ”Premierul Dăncilă este o marionetă a puterii”, în timp ce Washington Post adoptă o poziție radicală, afirmând că ”SUA trebuie să sancționeze oficialii români corupți și implicați în violențele jandarmilor, UE trebuie să crească presiunea pe guvern”, conform G4Media.ro.

Pe aceeași linie merge și The Washington Examiner: ”Admițând criza crescândă a statului de drept în România, Statele Unite ar trebui să-i sacționeze pe acei politicieni corupți din România. Această acțiune ar reprezenta pasul potrivit în acord cu așteptările românilor în timp ce aceștia solicită o democrație mai onestă”, scrie The Washington Examiner. Autorul editorialului, Tom Rogan, amintește că, după revocarea Laurei Codruța Kovesi, oamenii au ieșit pe străzi, iar după plecarea ei de la șefia DNA ”cleptocrații se simt mai în siguranță”. 

Le Figaro numește România ”bolnavul Europei”, într-un articol semnat de profesorul român Alexandru Călinescu, în timp ce Der Spiegel spune, într-un editorial, că ”România ar trebui pedepsită ca Polonia pentru încălcarea principiilor UE. Kaczynski jignește protestatarii, Dragnea îi bate”. 

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Procurorul general al Arabiei Saudite: Moartea lui Khashoggi a fost plănuită

Explicația cu care oficialii Arabiei Saudite au venit – că Jamal Khashoggi ar fi fost omorât ”din greșeală” – suna cel puțin absurd, însă aceasta a fost contrazisă...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Reacții pe pagina de Facebook a hotelului Athenee Palace Hilton după declarațiile lui Dragnea

Invitat marți seară la un post de televiziune, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a încercat asasinarea sa. Acesta a precizat că preupușii criminali ar fi fost...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu