Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Scandalul TVR prinde proporții: televiziunea de stat cere presei să-și dezvăluie sursele


Alexandra Minea
Scandalul TVR prinde proporții: televiziunea...

TVR cere altor instituții de presă să încalce unul dintre principiile fundamentale ale meseriei de jurnalist, și anume acela de protejare a surselor.

Solicitarea televiziunii de stat este legată de dezvăluirile făcute recent de Libertatea, privind sumele enorme de bani pe care persoane importante din TVR, precum prezentatorul emisiunii România 9, Ionuț Cristache, i-ar fi cheltuit cu invitații săi, conform Hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut în decursul zilei de joi chiar de către postul TV, precizând că „va notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv”.

Amintim faptul că la scurt timp de la publicarea investigației desfășurate de Rise Project – privind activitatea companiei TelDrum și legătura șefului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu aceasta -, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a somat publicația să își dezvăluie sursa. La conducerea ANSPDCP se află Ancuța Opre, membru vechi în PSD, urmărită penal pentru abuz în serviciu pe vremea când era președinte al ANRP, dar și fosta consilieră a lui Mircea Geoană.

Puteți citi cererea formulată de TVR mai jos:

”Notificare publică

Privind difuzarea informațiilor cu caracter confidențial din contractele comerciale încheiate de SRTv

În ultima perioadă, în spațiul public au fost diseminate o serie de informații cu caracter confidențial privind aspecte comerciale din contracte sau convenții încheiate de SRTv cu partenerii săi.

Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.

De asemenea, reprezentanții Televiziunii Române vor notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.

Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.”

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

De Ziua Egalității de Șanse. Să fim egali sau alții sunt mai egali decât noi?

Astăzi, 8 mai, este Ziua Egalității de Șanse. Dar nu doar azi trebuie să dăm o șansă tuturor și să oprim discriminarea. Cel mai recent caz de discriminare apărut în mass-media a...

Adăugat pe de Beatris Ionita
Noutăți

Cum ne poate afecta o postare furioasă pe Facebook? Michela Bartolotta, condamnată după ce a jignit românii

V-ați gândit vreodată că un mesaj pe care l-ați postat sau apreciat pe o rețea de socializare și căruia nu i-ați dat prea multă atenție ar putea să vă întoarcă viața pe dos? Aveți...

Adăugat pe de Beatris Ionita