Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

SRI a identificat o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor instituții financiare


Negrila Cristina
SRI a identificat o serie de atacuri...
Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că pe parcursul acestei veri au avut loc o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor instituții financiare din România, avertizând că numărul atacurilor de acest gen a crescut în ultimii ani.
De asemenea, SRI afirmă că a pus deja la dispoziția acestor instituții expertiza sa în domeniul cibernetic.
”Serviciul Român de Informații, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence – Centrul Național Cyberint (CNC) – deține date și informații certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituții financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an.
Recent, și alte instituții partenere SRI au identificat, în țările din care provin, iminența producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume.
Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracționalitate cibernetică de sorginte estică.
Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori constă în extragerea unor sume de bani, eliminand limitele de retragere aferente unor conturi bancare.
Centrul Național Cyberint monitorizează de mai multă vreme activitățile desfășurate de Gruparea Cobalt.
Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituții, entități și persoane din spațiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituțiilor financiare au cunoscut o creștere în ultimii ani.
Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT -Advanced Persistent Threat – în urma cărora obțin acces la sistemele informatice și ulterior găsesc metode să valorifice informațiile accesate.
Pe fondul acestor atacuri cibernetice complexe, SRI a acordat deja sprijin unor instituții financiare pentru evaluarea, atribuirea și contracararea eventualelor efecte ale acestora.
Serviciul Român de Informații pune la dispoziția instituțiilor financiare expertiza sa în domeniul protejării infrastructurilor cibernetice”, se arată în comunicatul SRI.
Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Tudor Chirilă a lansat un cântec înaintea protestului diasporei: „În țara în care m-am născut”

Tudor Chirilă a lansat miercuri seară un câtec cu mesaj pentru românii plecați din țară și așteptați să protesteze vineri în Piața Victoriei. Melodia se numește „În țara în...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

3 ani de la Colectiv: actorii principali, atunci și acum EXCLUSIV

Șaizeci de minute – atât a durat până când autoritățile s-au dezmeticit pe 30 octombrie 2015, seara în care clubul Colectiv a luat foc. Aproximativ o oră a trecut de când...

Adăugat pe de Alexandra Minea