Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

STUDIU: Americanii își recapătă încrederea în presă


Alexandra Minea
STUDIU: Americanii își recapătă încrederea...

Venirea lui Donald Trump la conducerea Statelor Unite ale Americii a însemnat, pe lângă multe alte lucruri, și punerea într-o lumină proastă a presei, prin atacurile sale nefondate asupra jurnaliștilor.

Un studiu publicat în decursul zilei de joi arată că încrederea americanilor în mass-media pare că își revine, după ce s-a aflat în cel mai jos punct cunoscut din istorie (este vorba de anul 2016, același an în care Trump a ajuns la Casa Albă).

Se poate observa din datele colectate de firma Gallup că de la 30%, procentul de americani care declarau că au încredere în presă în anul 2016, s-a ajuns azi la 45%. Cu toate astea, între republicani și democrați se poate observa o clară diferență: tot timpul, susținătorii lui Trump au fost mai rezervați decât ceilalți atunci când vine vorba de presă, pe perioada 2016-2017 păstrând chiar minimul istoric de încredere, undeva între 10 și 20 la sută.

În prezent, 76% din democrați spun că au încredere în publicații, în timp ce doar 21% dintre republicani împărtășesc acest sentiment.

Studiul, realizat în perioada 4-12 septembrie, se bazează pe interveriuri telefonicecu 1,035 de adulți ce locuiesc în Statele Unite.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Studiu: prețul vieții fără Facebook

Un om normal petrece câteva ore bune pe zi pe rețelele sociale, așa că o echipă de cercetători și-a propus să afle ce s-ar întâmpla dacă le-ar propune subiectilor să își închidă...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Viralul zilei: cavalerism marca Putin – o umbrelă cât un ego

Finala Campionatului Mondial a avut parte de un moment de cavalerism marca Putin. Ultimul fluier al arbitrului a adus ploaia, dând un dramatism momentului. În zona liderilor...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu