Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Trump lovește presa din nou: de la ”știri false”, la ”dușman al poporului”


Alexandra Minea
Trump lovește presa din nou: de la ”știri...

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este cunoscut pentru declarațiile controversate împotriva presei și a celor mai mari publicații. Una dintre cele mai cunoscute replici ale sale este ”is fake news”

Pe această linie a mers și după vizita efectuată în Marea Britanie, unde s-au desfășurat proteste masive anti-Trump. Liderul SUA a scris pe Twitter după ce a părăsit aeroportul Prestwick din Glasgow, cu destinația Helsinki – unde va participa la o întâlnire cu Vladimir Putin -, că presa este un ”dușman al poporului”, conform DCnews.ro.

”’Din nefericire, indiferent de cât de bine îmi merge la summit, chiar dacă mi-ar da marele oraş al Moscovei ca recompensă pentru toate păcatele şi relele comise de Rusia de-a lungul anilor, m-aş întoarce la critici spunându-mi-se că nu este suficient – că ar fi trebuit să primesc şi Sankt Petersburg (…) O mare parte din presa noastră este într-adevăr duşman al poporului şi tot ceea ce ştiu să facă democraţii este să reziste şi să obstrucţioneze! Din acest motiv există atâta ură şi disensiuni în ţara noastră – dar într-un anumit moment ne vom vindeca!”, a afirmat Donald Trump duminică.

Acest mesaj nu este o premieră pentru președintele american. Spre exemplu, în urmă cu câteva zile, acesta a atacat în timpul unei conferințe cu premierul britanic, Theresa May, posturile CNN şi NBC. Trump a refuzat să primească întrebări de la corespondentul CNN şi a declarat că postul de televiziune reprezintă „ştirile false”, iar despre NBC News a spus că este „probabil mai rău decât CNN”, conform Adevarul.ro.

NBC a mai fost în trecut ținta lui Trump, când acesta a declarat că licența postului ar trebui retrasă. Disputa dintre televiziunea ce l-a făcut faimos pe președintele SUA prin serialul ”The Apprentice” și Donald Trump a început când postul TV a relatat despre relaţiile tensionate dintre șeful de stat și secretarul său de stat, Rex Tillerson, care – potrivit jurnaliştilor – l-ar fi făcut „imbecil”, conform Digi24.ro.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Părți din trupul lui Jamal Khashoggi ar fi fost găsite pe proprietatea consulului general

Părți din trupul jurnalistului originar din Arabia Saudită ar fi fost găsite pe proprietatea consulului general saudit, spun surse. Deși informația nu a fost confirmată oficial,...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Pactul ONU pentru o migrație sigură: între fake news și realitate

Pactul ONU pentru o migrație sigură, discutat în perioada 10-11 decembrie la Marrakesh (Maroc) și care va fi semnat pe 19 decembrie, a fost învăluit în ultima lună în fake news....

Adăugat pe de Alexandra Minea