Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

UE se pregătește de europarlamentare: rețelele de socializare vor trebui să dea rapoarte lunare


Alexandra Minea
UE se pregătește de europarlamentare:...

Cele mai mari rețele de socializare vor trebui să dea rapoarte lunare Uniunii Europene, în contextul în care toate statele se pregătesc de alegeri europarlamentare.

Astfel, platforme precum Facebook, Twitter și Google vor trebui să ofere explicații oficialilor de la Bruxelles privind campania de dezinformarea dusă de Rusia pe teritoriul european, conform Politico.eu.

Companiile care urmează să ofere rapoarte din luna ianuarie până în aprilie 2019 au semnat Codul de practici privind dezinformarea, realizat de UE. Printre datele furnizate de Google, Facebook, Twitter, Mozilla și altele se vor număra cifrele despre modul în care etichetează anunțurile politice, precum și numărul de bots și conturile false pe care le identifică și le dezactivează.

Anunțul a fost făcut de doi oficiali ai Uniunii Europene, pentru Politico.eu. Cu toate astea, această măsură face parte dintr-un plan mai complex, ce urmează să fie prezentat în această săptămână.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Viralul zilei: Secretarul de stat cu ”tricoaiele” primește un punct în plus c-a încercat

Ziua și gafa: se para că Executivul condus de Viorica Dăncilă este din ce în ce mai cuprins de emoții, întrucât nu există zi în care unul dintre membrii Cabinetului său sau...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Antena 3, sub lupa CNA: s-au făcut afirmații care aduc aminte de manipulările specifice anilor ’90

Un membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat marți cu privire la emisiunea „Ediție specială” de luni de la Antena 3, unde s-au făcut...

Adăugat pe de Robert Manea