Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

UE se pregătește de europarlamentare: rețelele de socializare vor trebui să dea rapoarte lunare


Alexandra Minea
UE se pregătește de europarlamentare:...

Cele mai mari rețele de socializare vor trebui să dea rapoarte lunare Uniunii Europene, în contextul în care toate statele se pregătesc de alegeri europarlamentare.

Astfel, platforme precum Facebook, Twitter și Google vor trebui să ofere explicații oficialilor de la Bruxelles privind campania de dezinformarea dusă de Rusia pe teritoriul european, conform Politico.eu.

Companiile care urmează să ofere rapoarte din luna ianuarie până în aprilie 2019 au semnat Codul de practici privind dezinformarea, realizat de UE. Printre datele furnizate de Google, Facebook, Twitter, Mozilla și altele se vor număra cifrele despre modul în care etichetează anunțurile politice, precum și numărul de bots și conturile false pe care le identifică și le dezactivează.

Anunțul a fost făcut de doi oficiali ai Uniunii Europene, pentru Politico.eu. Cu toate astea, această măsură face parte dintr-un plan mai complex, ce urmează să fie prezentat în această săptămână.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Povestea site-ului care a reușit să demonteze fake news-urile rusești despre Ucraina

Istoria fake news-ului așa cum îl știm noi a început în 2016, odată cu campania prezidențială a lui Donald Trump. Cu toate astea, estul Europei a fost bombardată cu manipulări ale...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Întâlnirea dintre Trump și Putin, motiv de glumă pe internet

Vladimir Putin și Donald Trump sunt două dintre personajele preferate ale internetului în materie de glume. Nici întâlnirea de luni dintre cei doi șefi de stat n-a fost, așadar,...

Adăugat pe de Alexandra Minea