Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Un scam vechi de trei ani încă mai face victime pe WhatsApp


Alexandra Minea
Un scam vechi de trei ani încă mai face...

WhatsApp s-a confruntat, în urmă cu trei ani, cu apariția unui scam care a reușit să facă numeroase victime.

În 2019, se pare că aceeași păcăleală încă funcționează, astfel încât experții în securitate cibernetică au fost nevoiți să emită o avertizare privind scam-ul ”WhatsApp Gold”, conform Daily Star.

Inițial, utilizatorii sunt informați cu privire la un videoclip, ”Marinelli”, ce urmează să fie emis și care va afecta device-ul. Apoi este sugerată downloadarea acestei așa-zise versiuni pro a aplicației de mesagerie, care ar include chat-uri video, capacitatea de a trimite o sută de fotografii deodată și ștergerea automată a mesajelor. În 2016, utilizatorilor care primeau mesajele despre WhatsApp Gold li se spunea că ”e o versiune folosită doar de celebrități”, care acum e accesibilă oricui.

Virusul downloadat odată cu așa-zisa versiune pro a WhatsApp este de tip malware, care poate deteriora device-ul și chiar fura date cu caracter personal. În cazul în care dați peste un mesaj precum cel de mai sus, este bine să îl ignorați. Orice aplicație oficială își face update-urile automat, nefiind nevoie să accesați un link extern.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Asasinarea unei jurnaliste de investigații din Bulgaria, ecou în Uniunea Europeană

Uniunea Europeană se confruntă cu al treilea asasinat al unui jurnalist de investigații. De data aceasta este vorba despre un reporter din Bulgaria. Este vorba despre Victoria...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Popa gafează din nou. Raport plin de dezacorduri

Ministrul Educației, Valentin Popa, ține morțiș să facă knockout limba română de fiecare dată când are ocazia. Chiar dacă în ianuarie a precizat că se va strădui să aibă un limbaj...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu