Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Un scam vechi de trei ani încă mai face victime pe WhatsApp


Alexandra Minea
Un scam vechi de trei ani încă mai face...

WhatsApp s-a confruntat, în urmă cu trei ani, cu apariția unui scam care a reușit să facă numeroase victime.

În 2019, se pare că aceeași păcăleală încă funcționează, astfel încât experții în securitate cibernetică au fost nevoiți să emită o avertizare privind scam-ul ”WhatsApp Gold”, conform Daily Star.

Inițial, utilizatorii sunt informați cu privire la un videoclip, ”Marinelli”, ce urmează să fie emis și care va afecta device-ul. Apoi este sugerată downloadarea acestei așa-zise versiuni pro a aplicației de mesagerie, care ar include chat-uri video, capacitatea de a trimite o sută de fotografii deodată și ștergerea automată a mesajelor. În 2016, utilizatorilor care primeau mesajele despre WhatsApp Gold li se spunea că ”e o versiune folosită doar de celebrități”, care acum e accesibilă oricui.

Virusul downloadat odată cu așa-zisa versiune pro a WhatsApp este de tip malware, care poate deteriora device-ul și chiar fura date cu caracter personal. În cazul în care dați peste un mesaj precum cel de mai sus, este bine să îl ignorați. Orice aplicație oficială își face update-urile automat, nefiind nevoie să accesați un link extern.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Facebook, metodă inedită de a lupta cu știrile false din India

Fenomenul ”fake news” a atins cote îngrijorătoare în India, după ce au fost distribuite pe Whatsapp mai multe informații prin care oameni nevinovați erau acuzați de crime precum...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Prințul Arabiei Saudite, considerat vinovat pentru moartea lui Khashoggi, câștigă mai multă putere

La aproape trei luni de la moartea brutală a jurnalistului Jamal Khashoggi, prințul moștenitor al Arabiei Saudite – asupra căruia planau suspiciuni privind implicarea sa...

Adăugat pe de Alexandra Minea