Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Un stat membru NATO, atacat informatic de Rusia


Alexandra Minea
Un stat membru NATO, atacat informatic de...

Raportul anual al serviciului ceh de contrainformații al Cehiei a dezvăluit că Rusia ar fi atacat în mai multe rânduri statul membru NATO.

Atacul informatic cel mai important asupra Cehiei a fost îndreptat spre Ministerul de Externe de la Praga. Acesta a fost detecta la începutul anului 2017, însă sistemul de comunicații era slăbit din urmă cu un an, când mail-urile a 150 de angajați au fost accesate, conținutul acestora fiind copiat, conform Digi24.ro.

Persoanele a căror căsuțe de mail au fost accesate nu sunt niște simpli funcționari: aceștia ocupă funcții înalte în MAE. Raportul serviciului ceh de contrainformații, BIS a descoperit că informațiile la care au avut acces hackerii le-ar putea folosi atacatorilor în viitor. 

Un alt aspect observat de BIS și menționat în document este că FSB și GRU au orchestrat campaniile de spionaj cibernetic.

În aceeași perioadă, conturile unor persoane cu legături în Ministerul Apărării au fost compromise. Cehia nu ar fi singurul stat care a suferit un astfel de atac.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Campanie pentru redenumirea străzilor unde se află consulatele Arabiei Saudite

Ieri, în fața consulatului Arabiei Saudite din Londra, activiștii au amplasat un semn pe care scria ”Strada Khashoggi”, fix la ora 13:14. La ora aceea în urmă cu o lună,...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Viralul zilei: Ambasador japonez vorbește română, primarul din Bălți știe doar rusă

Astăzi, viralul zilei își are originea în Republica Moldova. Într-o întâlnire cu ambasadorul Japoniei,  primarul  orașului Bălți, Nicolae Grigorișin, a avut nevoie de ajutorul...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu