Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

WhatsApp adoptă o nouă strategie în combaterea fake news-urilor din India


Alexandra Minea
WhatsApp adoptă o nouă strategie în...

India este poate printre cele mai afectate țări din punct de vedere social din cauza știrilor false. Cazul celor doi bărbați uciși de către propria comunitate, într-un orășel din nord-estul țării, din cauza unor mesaje de pe WhatsApp, arată cât de înrădăcinat este acest fenomen în societatea indiană.

WhatsApp a încercat în nenumărate rânduri să stopeze răspândirea informațiilor false prin aplicația sa, însă eforturile nu au dat roade. Acum, în preajma alegerilor, compania vine cu o nouă campanie ceva mai neobișnuită, conform Qz.com.

În urmă cu numai o zi, aplicația online de mesagerie a lansat o campanie televizată, constând într-un spot publicitar de 60 de secunde. Scopul ar fi să-i învețe pe indieni pericolele fake news-urilor.

”Share birthdays, share laughter, share joy, not rumors” (Împarte zile, împarte zâmbete, împarte bucurie, nu zvonuri) urmărește povestea Kavya, o tânără ce s-a mutat departe de familia sa și care ține legătura cu cei dragi prin intermediul WhatsApp. Când unchiul său trimite un  fake news pe grupul de familie, acesta îi transmite că nu ar trebui să împartă astfel de zvonuri și îl convinge să părăsească grupul de pe care a preluat mesajul ofensator.

Clipul, regizat de Shirsha Guha Thaktura, este disponibil în prezent doar în două limbi: engleză și hindi. Cu toate astea, compania a anunțat că în curând vor introduce versiuni în alte 8 limbi.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Generalul fake news: Gabriel Oprea, CAMPION la DEZINFORMARE! EXCLUSIV

Deși e trimis în judecată în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină – și, totodată, este cercetat pentru abuz în serviciu, în dosarul ”Limuzina” (reluat de la zero după...

Adăugat pe de Razvan Gheorghe
Noutăți

Donald Trump desconsideră tragedia 9/11. Cum a reacționat The Independent

Atentantul de pe 11 septembrie 2001 este unul dintre evenimentele care vor rămâne impregnate în istoria contemporană drept exemplu pentru pericolele terorismului și ale...

Adăugat pe de Alexandra Minea