Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

WhatsApp își schimbă strategia de business. Anunțul de ultimă oră făcut de gigantul american


Denisa Andreea Radu
WhatsApp își schimbă strategia de business....

În urma declinilui financiar suferit în ultima vreme din cauza investițiilor tot mai mari pentru a proteja datele utilizatorilor, Facebook a anunțat că seviciul WhatsApp va începe taxarea companiilor pentru mesaje. Aplicația deținută de Facebook are 1,5 miliarde de utilizatori la nivel global.

Mesajele companiilor vor fi taxate cu prețuri care vor varia între 0.5 cenți și 9 cenți / mesaj, prețul final urmând să fie stabilit în funcție de țară, au explicat reprezentanții Facebook.

De asemenea, compania va începe să câștige bani și din publicitatea targhetată. Potrivit yoda.ro: „Compania taxează deja aproximativ 100 de companii pentru transmiterea mesajelor şi va trimite şi publicitate ţintită utilizatorilor WhatsApp, prin intermediul funcţiei de stare. Printre companiile care au început să fie taxate deja se numără și giganții Uber Technologies şi Singapore Airlines”.

Facebook a mai precizat și că utilizatorii vor putea să vadă de acum înainte timpul pe care îl petrec în fiecare zi pe WhatsApp și că vor putea opta să aleagă să primească un avertisment din aplicație atunci când depășesc un anumit număr de ore, care va putea fi setat în prealabil. De asemenea, ei vor avea posibilitatea să oprească notificările chiar și până la 8 ore.

Matt Idema, COO-ul WhatsApp, spunea încă din ianuarie că serviciul ar urma să își schimbe modelul de business pentru a putea fi monetizat într-un fel sau altul.

Informația conform căreia WhatsApp nu va mai fi gratuit vine la o săptămână după ce Facebook a înregistrat un profit sub așteptări, însă nu este foarte clar cum vor fi folosite noile încasări la inversarea declinului financiar înregistrat în ultima perioadă de gigantul american.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Donald Trump difuzează în medie 7 știri false pe zi

Presa internațională scrie că, în medie, Donald Trump rosteşte 7,6 știri false (fake news) pe zi, potrivit unei numărători făcute de jurnaliștii de la The Washington Post. Pe 1...

Adăugat pe de Robert Manea
Interviu

Scandal pe Facebook în jurul Poliției Române. Victor Ciutacu, primele comentarii EXCLUSIV

În plin scandal legat de plăcuțele cu mesaj anti-PSD, Poliția Română este atacată de cetățeni în mediul online. Mobilizarea pe Facebook pentru decredibilizarea instituției face...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu