Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Whistleblower arestat după ce a refuzat să depună mărturie în cazul WikiLeaks


Alexandra Minea
Whistleblower arestat după ce a refuzat să...

Un whistleblower american a fost arestat după ce a refuzat să depună mărturie în fața instanței în cazul WikiLeaks.

Chelsea Manning a fost condamnată pentru disprețul civil al curții de la Alexandria, ca urmare a refuzului acesteia de a mai coopera. În trecut, fostul analist de informații al armatei a mai depus mărturie în fața Curții Marțiale, conform Metro.co.uk.

Aceasta a executat șapte ani de închisoare pentru pentru scurgerea documentelor militare și diplomatice pe site-ul Wikileaks. Restul sentinței (care însuma 35 de ani) a fost comutată de către fostul președinte american Barack Obama.

Manning a adăugat că dreptul de a nu se auto-incrimina, garantat de către al cincilea amendament, i-a fost revocat după ce a acceptat imunitatea oferită de către procurori – în schimbul mărturiei sale.

„Nu voi participa la un proces secret la care mă opun moral, mai ales unul care a fost folosit pentru a prinde și a persecuta activiștii pentru un discurs politic protejat”, a declarat fostul analist, după ce a fost reținută.

Procurorii au dezvăluit din greșeală că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se confruntă cu acuzații nespecificate în Alexandria. Acesta a cerut azil politic Ambasadei Republicii Ecuador din Londra în 2012, unde trăiește de atunci.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Ce a scris ultima oară Jamal Khashoggi înainte să dispară

Dispariția jurnalistului originar din Arabia Saudită a provocat încă de la început un val de critici la adresa statelor de tip polițienesc în presa internațională. CITIȚI ȘI: Două...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Un nou raport arată cât de predispuși sunt oamenii să verifice credibilitatea unei imagini de pe net

Odată cu intensificarea fenomenului de fake news, cercetătorii din mai multe domenii au început să se intereseze mai mult despre ce se petrece în mințile oamenilor puși față în...

Adăugat pe de Alexandra Minea