Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Erdogan dorește arestarea unui jurnalist turc aflat pe teritoriul României


Alexandra Minea
Erdogan dorește arestarea unui jurnalist...

Ziua de miercuri a început într-un mod nefericit pentru jurnalistul turc Kamil Demirkaya: autoritățile române l-au ridicat încă din zori pentru a începe procedura de extrădare.

Angajatul publicaţiei Zaman România va fi extrădat în Turcia, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a emis un ordin. Anunțul a fost făcut chiar de către site-ul pentru care scria, conform Digi24.ro.

Demirkaya relata, din țara noastră, abuzurile făcute de regimul de la Ankara. Motivul extrădării îl reprezintă acuzațiile aduse de Turcia, cum că acesta ar face parte din mișcarea Gulen.

Jurnalistul se afla de doi ani în România și deține un permis de ședere temporară. În urmă cu o lună, acesta a depus actele pentru prelungirea permisului.

„Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului şi cere autorităţilor române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariştilor şi a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya şi-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”, se arată pe site-ul publicaţiei amintite.

În urmă cu puțin timp, Curtea de Apel Bucuresti a amânat pentru data de 14 decembrie luarea unei decizii.

Amintim faptul că Turcia a obținut în anul 2017 un scor de 76 (din 100) privind libertatea presei, conform raportului realizat de Freedom House. În anul 2018, Reporteri fără Frontiere a clasat Turcia pe locul 157 din 180, pe același criteriu. 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Începând de astăzi, toți cei care accesează Yahoo își cedează datele benevol către Verizon

By choosing “I accept” below, you agree to Oath’s new Terms of Service and Privacy Policy. Below is a summary of some of the key updates. To learn more about our approach to...

Adăugat pe de Sandu Smaranda
Noutăți

Un jurnalist, ținta unui atac în plină stradă

Jurnalismul este o meserie riscantă – există cazuri în care presiunile asupra oamenilor de presă n-au rămas la stadiul unor amenințări verbale, ci s-a ajuns și la violență...

Adăugat pe de Alexandra Minea