Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Erdogan dorește arestarea unui jurnalist turc aflat pe teritoriul României


Alexandra Minea
Erdogan dorește arestarea unui jurnalist...

Ziua de miercuri a început într-un mod nefericit pentru jurnalistul turc Kamil Demirkaya: autoritățile române l-au ridicat încă din zori pentru a începe procedura de extrădare.

Angajatul publicaţiei Zaman România va fi extrădat în Turcia, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a emis un ordin. Anunțul a fost făcut chiar de către site-ul pentru care scria, conform Digi24.ro.

Demirkaya relata, din țara noastră, abuzurile făcute de regimul de la Ankara. Motivul extrădării îl reprezintă acuzațiile aduse de Turcia, cum că acesta ar face parte din mișcarea Gulen.

Jurnalistul se afla de doi ani în România și deține un permis de ședere temporară. În urmă cu o lună, acesta a depus actele pentru prelungirea permisului.

„Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului şi cere autorităţilor române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariştilor şi a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya şi-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”, se arată pe site-ul publicaţiei amintite.

În urmă cu puțin timp, Curtea de Apel Bucuresti a amânat pentru data de 14 decembrie luarea unei decizii.

Amintim faptul că Turcia a obținut în anul 2017 un scor de 76 (din 100) privind libertatea presei, conform raportului realizat de Freedom House. În anul 2018, Reporteri fără Frontiere a clasat Turcia pe locul 157 din 180, pe același criteriu. 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Întâlnirea dintre Trump și Putin, motiv de glumă pe internet

Vladimir Putin și Donald Trump sunt două dintre personajele preferate ale internetului în materie de glume. Nici întâlnirea de luni dintre cei doi șefi de stat n-a fost, așadar,...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Jandarmeria justifică represiunea protestului din 10 august cu imagini de pe Russia Today

Jandarmeria Română a postat joi pe pagina de Facebook un clip cu secvențe din diferite intervenții ale forțelor de ordine din state membre UE și din SUA. Imaginile de la...

Adăugat pe de Robert Manea