Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Finala FIFA, întreruptă de un grup de activiști. Pussy Riot, un nou moment anti-opresiunii politice


Alexandra Minea
Finala FIFA, întreruptă de un grup de...

Finala FIFA 2018. O lume întreagă urmărește cu sufletul la gură meciul decisiv dintre Franța și Croația. În timpul celei de-a doua jumătăți, pe teren apar patru personaje interesante, cu uniforme de polițiști.

Momentul este marca Pussy Riot, recunoscută în media drept o trupă de feminist punk, este și un colectiv ce se ocupă cu protestele împotriva opresiunii politice exercitate de Vladimir Putin. Trei femei și un bărbat au pătruns pe gazon în minutul 52, chiar când Croația se afla în atac. Unul dintre intruşi a bătut palma, în semn de salut, cu atacantul francez Kylian Mbappe.

Pussy Riot Interrupts World Cup Final in Russia

Members of Pussy Riot interrupted the World Cup final — and right in front of Vladimir Putin

Publicată de NowThis Politics pe Duminică, 15 Iulie 2018

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut mesaje semnate de grupul de activiști, care se încheiau cu o listă de revendicări, printre care: „Eliberaţi toţi prizonierii politici!” şi „Opriţi arestările ilegale din timpul mitingurilor!”.

NEWS FLASH! Just a few minutes ago four Pussy Riot members performed in the FIFA World Cup final match — ”Policeman…

Publicată de PussyRiot pe Duminică, 15 Iulie 2018

Formația, înființată în 2011, a intrat în atenția opiniei publice după ce a organizat mai multe spectacole inedite, menite să atragă atenția asupra vieții politice din Rusia, cum ar fi pe acoperișul unui autobuz sau pe o schelă de la metrou.

Cel mai cunoscut moment marca Pussy Riot a fost pe 21 februarie 2012, când patru membre au ținut o reprezentație în Catedrala Hristos Mântitorul, motivate de opoziția față de președintele Vladimir Putin și față de politicile Biserii Ortodoxe Ruse. După apariția filmării, pe trei martie, trei dintre activiste au fost arestate și condamnate la 22 de luni pentru huliganism.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Sunt sau nu partidele în pas cu tehnologia? Paginile de Facebook, oglindă a formațiunilor politice din România

După ce Mediastandard.ro a prezentat zilele trecute analiza site-urilor celor mai importante partide din România, astăzi revenim cu bilanțul paginilor de Facebook, întrucât...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Devoalarea unui semi-fake news – Macron NU a cerut o armată europeană care să ne apere de SUA

Multă lume preia în continuare un citat deformat și scos din context cum că Emmanuel Macron ar fi propus o armată europeană ca să apere Europa de SUA. Prin noiembrie trecut,...

Adăugat pe de Robert Manea