Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Războiul pro sau anti-vaccinare s-a mutat pe Facebook


Alexandra Minea
Războiul pro sau anti-vaccinare s-a mutat pe...

Argumente pro sau contra vaccin s-au tot aruncat de-a lungul timpului, iar eventual războiul s-a mutat pe Facebook.

În România, bătălia se duce între o comunitate extinsă în mai multe grupuri de pe platforma de socializare, în care se discută ”riscurile vaccinurilor” și sunt împărtășite tratamente homeopate, și o pagină de Facebook critică la adresa celor care aleg să nu își vaccineze copiii.

”Antivacciniștii spun lucruri trăsnite” republică postări de pe ”Grup Stare de bine cu Young Living”, ”Vaccinuri – Cunoaște Riscurile”, ”Noua Medicina Germanica” sau alte grupuri asemănătoare, însoțindu-le de descrieri ironice, precum: ”Astazi aflam ca antivaccinistii ar prefera sa bea apa distilata (numai asa te apropii de H2O pur si nimic altceva). Si ca fluorul e metal. Nu de oricare, ci bineinteles greu”.

Pagina este relativ populară – are în jur de 3.600 de aprecieri și cam tot atâția urmăritori -, însă este evident că grupurile amintite au mult mai multă deschidere. Spre exemplu, ”Vaccinuri – Cunoaște Riscurile” a strâns 16.901 de membri și are un flux de 35 de postări pe zi. Majoritatea sunt întrebări de la părinți ai căror copii au probleme de sănătate însă nu doresc să îi trateze cu medicamente alopate sau să îi vaccineze, deși este vorba de afecțiuni destul de grave, după cum arată și ”Antivacciniștii spun lucruri trăznite” în postarea de mai jos:

"Îmi e lene sa îmi protejez copilul de 2 luni, spuneti-mi ca e ok dacă îl las sa se îmbolnăvească."

Publicată de Antivaccinistii spun lucruri trasnite pe Duminică, 8 Iulie 2018

Amintim că postările Oliviei Steer, cea mai cunoscută susținătoare a tratamentelor homeopate și a anti-vaccinării, au creat valuri în rândul opiniei publice. Una dintre cele mai discutate declarații ale sale se referă la neexistența rujeolei, însă pagina de Facebook este plină de alte postări de acest fel.

Arată comentariile (1)

Comentarii

  • De citit în drum spre casă – 386 » Georgeisme

    […] pro și anti-vaccin s-a mutat pe […]

    • Autorul articolului
    • Răspunde

Articole asemănătoare

Analize

După știri false, avem acum și crime false. Cazul lui Arkady Babchenko este demn de un film hollywoodian

Vestea a căzut ca un fulger: Arkady Babchenko, jurnalistul rus de 41 de ani critic la adresa Kremlinului, a fost împușcat în scara blocului în timp ce se întorcea acasă. Iar presa...

Adăugat pe de Luca Dinulescu
Analize

Revistamemoria.ro – INESTIMABILE arhive online despre beznele și genocidul dictaturii comuniste EXCLUSIV

Mediastandard.ro vă recomandă să vă apropiați cu inimile și mințile larg deschise de platforma www.revistamemoria.ro, întrucât aveți de-a face atât cu un patrimoniu inestimabil...

Adăugat pe de Razvan Gheorghe