Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Robert Cazanciuc susține că presa românească nu are un cod deontologic. Google îl contrazice


Alexandra Minea
Robert Cazanciuc susține că presa românească...

La scurt timp de la declanșarea scandalului cu miraculoasa valiză TelDrum, senatorul PSD Robert Cazanciuc face o declarație privind profesia de jurnalist.

Mai exact, social-democratul susține că lipsa unui cod deontologic ar putea duce la a scrie neadevăruri de către instituțiile de presă. Cazanciuc a povestit o experiență trăită într-o redacție de peste ocean:

„În urmă cu câțiva ani am văzut cum se întâmplă în America cu profesiile liberale. Am fost invitat, la un moment dat, să văd cum funcționează un ziar. În 2003-2004 era foarte mulă agitație în România despre insultă și calomnie. Am întrebat: Cum e cu calomnia la voi? Adică vine organul să vă întrebe dacă ați scris ce nu trebuie în ziar?”. Zice: „Organul? Nici vorbă. Venim noi, insiderii”. Exista un cod deontologic extrem de puternic la nivelul profesiei care nu-i permitea niciunul ziarist să scrie ceea ce nu e „proper” (adecvat n.r.). Din păcate nu mai avema astăzi reperul care s-a încercat în anii ‘90 în România, anume organizare a profesiei care să stabilească măcar câteva repere de deontologie”, a spus Cazanciuc, conform Hotnews.ro.

Amintim faptul că, în 2010, Paginademedia.ro a publicat ”Codul Deontologic al Jurnalistului”, elaborat în anul 2004 de Convenția Organizaţiilor de Media. 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Biografii

Moise Guran

Moise Guran este unul dintre cei mai populari jurnalişti de analiză economică din România. S-a născut la Drobeta-Turnu Severin pe data de 8 iulie 1974 și își dorea în copilărie să...

Adăugat pe de Beatris Ionita
Noutăți

Gafă inedită a Jandarmeriei Sălaj: câinele cu identitatea protejată

Gafe făcute de diverse instituții publice ori de publicații mari am mai văzut, însă Jandarmeria Sălaj a reușit să marcheze un punct nou pe listă: protejarea identității unui...

Adăugat pe de Alexandra Minea